Din hunds dag
Mat 1
20170628 Runda runt huset
20170720 lagotto med pinne
20190619_120637
Med leksak i gapet
Jag med hundar
Hundar i sängen 4


Din hunds dag på dagis eller pensionat

 

 


06.30:

Jag stiger upp och släpper ut pensionatshundarna som har övernattat på en första kissning på tomten utanför huset.

Någon eller några hundar anländer till dagiset.

 

08.00:

Ny rastning på tomten. Sedan får hundarna frukost och efteråt hundtugg i form av "kycklingpinnar". Sedan vilar de en stund medan jag själv äter frukost mm. 

 

09.00:

Det kan bli ett varv runt huset nu, så att alla gör ifrån sig ordentligt. Den tar ca 10 min och hundarna brukar vara helt lösa eller ha sele och lina. 
Någon hund kanske hämtas eller lämnas. Jag pysslar med hundarna, t ex klipper klor.

 

10.30:

Dags för dagens långpromenad, såvida inte vädret är uselt. (Vid uselt väder blir det en till runda runt huset och sedan vill vi alla hellre vara inomhus.) Jag stuvar in dagens hundar i min rymliga bil. De har vanligen fått selar på sig och ibland även reflexväst för att synas bättre. Vi kör till någon av ett flertal möjliga skogsvägar precis i närheten. Hundarna får nu långlinor på sig, några kan gå helt lösa. Sedan går vi i cirka en timme. Under promenaden får hundarna springa och leka en del, det blir inkallningsträning med godis och ibland blir det bad i någon sjö som vi passerar.

 

12.00:
Hemma igen. Om det är sommarhalvår  och fint väder så kan hundarna vilja vara ute mera. Då får de vara i en av rastgårdarna, där det finns lite leksaker, hundkojor, badpool mm. Ibland får de tuggben i rastgården. Ibland springer de och leker med varann. Andra väntar mest på att bli insläppta. Men är vädret verkligen fint så vill jag ju att de ska vara ute ett tag...
Men annars så går vi in och hundarna vilar i sofforna mm. Ofta får de en till kycklingpinne att tugga på.
Nu när hundarna är trötta efter promenaden så kan jag passa på och göra annat.
Ibland måste jag åka iväg på något ärende. Då är hundarna självklart inlåsta i huset, tillsammans. Ibland frågar folk om det inte kan bli bråk mellan hundarna, men det blir det aldrig.

 

ca 15.00:

Dags för några rundor runt huset på ca en halvtimme. De hundar som har mycket energi får ett nytt tillfälle att "springa av sig" ordentligt. Sedan går vi in igen, men på sommarhalvåret vid fint väder kanske de är i rastgården några timmar till.
När hundarna väl tas inomhus så kan de behöva en avduschning!

 

ca 16.00:
Nu börjar dagishundar hämtas, och kanske någon pensionatshund.
Det är viktigt att det sker lugnt, så att alla hundarna inte stressar upp sig.

 

ca 17.00:

Om hundarna inte redan har tagits in så tas de in nu.

 

ca 18.00:

Dags för kvällsmat. Sedan ut på tomten för rastning. Hundarna varvar ner inomhus, umgås lite som de vill.

 

Ca 20-22:
Nu ligger vi ofta tillsammans i vardagsrummets dubbelsäng och ser på TV.

 

ca 22-23:

Sista kissen och sedan dags att sova. En del hundar vill sova hos mig i sovrummet på övervåningen, andra föredrar att sova i vardagsrummet på nedervåningen. Alla hundar som vill får en godnattpuss och kram.